Copa Libertadoers – prekinuta utakmica Boca-River!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Umjesto nogometne ljepotice i uživanja u jednom od najveći rivalstava na svijetu, u osmini finala Cope Libertadores doživjeli smo neviđenu sramotu. Utakmica Boce Juniors i River Platea odigrana noćas po srednjeeuropskom vremenu prekinuta je zbog ubačenog suzavca u tunel od kuda su trebali izaći na teren igrači Rivera na drugo poluvrijeme. Jedan od huligana na La Bomboneri uspio je ubaciti otrov za koji se pretpostavlja da je suzavac. Igrači Rivera, među kojima su najviše bili pogođeni Leonardo Ponzio, Ramiro Funes Mori, Sebastiaacute;n Driussi, Matiacute;as Kranevitter i Gonzalo Martinez zadobili su razne ozljede poput opeklina, problema s dišnim putevima i očima, a neki su čak i povraćali. Iako su se igrači pokušali oporaviti, nakon više od sat vremena prekida delegat CONMEBOLmdash;a, Bolivijac Roger Bello prekinuo je susret, a kakva će kazna uslijediti i što će biti s utakmicom, još se ne zna.

Golman Rivera Barovero odlazi s terena pod policijskom zatitom

No, ni tu sramoti za Bocu nije bio kraj. Za vrijeme prekida, igrači Boce pokazali su da im dostojanstvo i kolegijalnost nisu jača strana, smješkajući dok su njihovi rivali u bolovima tražili način kako da dođu sebi par metara od njih. Igrači Rivera trebali su otići s travnjaka, a to su mogli jedino uz jako policijsko osiguranje jer su ih huligani s tribinama gađali raznim predmetima, no igrači Boce nisu pokazivali namjeru da zaštite svoje kolege, kao što su to recimo napravili reprezentativci Srbije na utakmici s Albanijom (ona poznata utakmica s “dronom”). Umjesto toga, nakon što su se igrači Rivera uspjeli probiti do svlačionica, igrači Boce publiku su pozdravili mdash; pljeskom!?

Problemima ni tu nije bio kraj. Stručni stožer i igrači Rivera ostali su još satima zatočeni na stadionu, no ni to nije bio problem za huligane koji su ih dočekali na izlasku i ponovo zasuli raznim predmetima i uvredama. Igrači Boce u intervjuima nakon utakmice nisu pokazivali previše solidarnosti. Napadač Pablo Osvaldo, talijanski reprezentativac argentinskih korijena ustvrdio je da se u Argentini previše moralizira, dok je golman Boce Agustiacute;n Orioacute;n zaključio da će ovaj prekid mdash; više pogodovati igračima Rivera!?

Zaista težak trenutak za Bocu u nesumnjivo jednom od najvećih skandala 55 godina povijesti ovog cijenjenog natjecanja. O svim ostalim utakmicama osmine finala, ali i ovoj, uskoro opširinije…

Veljko Tomić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email