Copa Liberatoders – situacija se komplicira u “skupini smrti”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ovog tjedna na Copi Libertadores odigrane su samo dvije utakmice i to one iz Grupe 2, za koju su mnogi zaključili da je zapravo “skupina smrti”.

Urugvajski Danubio upisao je svoj četvrti poraz na gostovanju u Brazilu gdje je domaćin Corinthians ostvario četvrtu pobjedu u isto toliko utakmica čime su potvrdili status jednog od glavnih favorita za konačni trijumf na Copi. No, utakmicu je obilježio, uz hattrick Paola Guerrera i incident između nogometaša Danubia Cristiana Gonzaleza i Corinthiansovog Eliasa. Gonzalez ga je u jednom prekidu nazvao “majmunom”, uhvaćen je na kameri i ako disciplinska tijela CONMEBOLmdash;a tako odluče, mogao bi zaraditi suspenziju zbog rasizma.

U drugoj utakmici, aktualni pobjednici Cope, argentinski San Lorenzo potvrdio je dobru formu pobjedom protiv Sao Paula s dovoljnih 1mdash;0. Tako su se izjednačili bodovno, no zbog lošije gol razlike zasad su iza brazilskog kluba. Ovu utakmicu obilježio je jedan drugačiji incident. Gosti iz Brazila zapeli su u prometnoj gužvi na putu od hotela do stadiona pa je utakmica kasnila 10 minuta. U idućem kolu ove skupine Danubio ugošćuje Sao Paulo, a San Lorenzo ide na noge Corinthiansu. Zadnje kolo pak donosi dvoboje San Lorenza i Danubia, dok Sao Paulo ugošćuje Corinthians i ako je suditi po dosadašnjem razvoju ove skupine, do posljednjeg sučevog zvižduka bit će neizvjesno tko će proći dalje.

Kao podsjetnik na ostale skupine nudimo vam sažetke šestog tjedna:

Veljko Tomić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email