Članovi su na račun Hajduka od 2011. godine uplatili 16,5 milijuna kuna, a u projektu otkupa dionica donirano je 11 milijuna kuna

Foto: Naš Hajduk
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je održana redovna novogodišnja konferencija za medije Našeg Hajduka. Predsjednik Toni Baletić, tajnik Luka Domikulić i član Upravnog odbora Miro Živković osvrnuli su se na 2019. godinu, a najavili su i planove za 2020. godinu.

– Godina koja je iza nas je bila izazovna, za Hajduk je to bila godina puna promjena i zato se nadamo da će 2020. godina biti godina stabilnosti i koja će donijet veće zadovoljstvo svih navijača Hajduka. Za Naš Hajduk 2019. godina je bila izazovna u smislu očuvanja broja članova, a kao što znate neki su predviđali da će se u ovoj godini dogoditi značajan pad, ali 2019. godina završena je s preko 31 000 članova, kazao je Luka Domikulić.

Nastavno na temu članstva nadovezao se i predsjednik Našeg Hajduka Toni Baletić.

– Članstvo je osnova funkcioniranja socios modela, a i članovi su ti koji su bili dio Hajduka od 1911. pa sve do danas. Osim navijanjem i slavljenjem sportskih uspjeha našeg velikog kluba, članovi su sudjelovali i na obnovi Starog placa i izgradnji Poljuda i zato nam je iznimno drago što će članarine od ove godine odlukom kluba ići za izgradnju kampa. Naglasio bih i da je u protekloj godini na račun Hajduka uplaćeno 2,6 milijuna kuna, a od 2011. do danas ukupno je uplaćeno 16,6 milijuna kuna što članove svrstava u jedne od najvećih sponzora kluba, kazao je Baletić.

Iako je Hajduk godinama u vrhu po pitanju broja članova u Hrvatskoj, zanimljivo je vidjeti kako Hajduk po tom pitanju kotira u inozemstvu.

– S brojem od 31 000 članova ušli smo u top 10 klubova njemačke Bundeslige, i to je veliki uspjeh i zato želim zahvaliti svim Društvima prijatelja Hajduka, Torcidi, ali i našim volonterima koji su svoje vrijeme stavili na raspolaganje Hajduku, dodao je Baletić.

Tema suvlasničke uloge od velike je važnosti za Naš Hajduk, a u protekloj godini toj temi se posvetilo mnogo truda.

– Članovi su ujedno i suvlasnici kluba, a mi smo njihovi predstavnici. Tu ulogu doživljavamo ozbiljno i pridajemo joj dosta značaja. Upravo zbog toga smo u prvom dijelu godine odradili niz sastanaka sa stručnjacima iz poslovnog svijeta i akademske zajednice, a organizirali smo i okrugli stol na temu uloge Našeg Hajduka kao suvlasnika. To je ujedno i način našeg djelovanja – dijalog i javna rasprava o modelu i budućnosti Hajduka, kazao je Miro Živković.

Uskoro se očekuje i otvaranje parka Za sva vrimena koji je kruna projekta otkupa dionica, a Luka Domikulić je iznio podatke o trenutno prikupljenom iznosu donacija. – Iako je 2019. godina bila izazovna, ovaj projekt je pokazao da ljubav prema Hajduku nema granica. U protekloj godini navijači su donirali 3.550,000 kn. Ovaj broj je rezultat rada svih naših volontera, voditelja projekta otkupa i velikog broja Društva prijatelja Hajduka, a u protekloj godini projektu je priključeno preko 800 novih donatora. Ukupni iznos koji je otplaćen od početka projekta je 11.208,000 kn i smatramo da su ovo jako velike brojke koje se u javnosti često podcjenjuju, zaključio je Domikulić.

Video snimka konferencije za medije:

Naš Hajduk


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email