Članovi Rangersa prikupili novih milijun funti za otkup dionica kluba

Foto: Club 1872
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Navijači škotskog velikana Rangers FC-a opet su uspjeli. U samo dva mjeseca prikupili su sumu od milijun funti s kojom će sudjelovati u novoj kupnji dionica koje će izdati njihov klub da bi se povećao temeljni kapital.

Riječ je o navijačima i članovima (njih oko 7.500) okupljenih u udrugu Club 1872. Organizacija je nastala spajanjem nekoliko navijačkih udruga koje su posjedovale dionice, prije svih Rangers Supporters Trust i Rangers First. Oni su se prije dvije godine fuzionirali u jednu udrugu, a trenutno su drugi najveći dioničar kluba s 10,7% udjela odnosno 8.725.826 dionica. Ciljevi udruge Club 1872 su obnova stadiona Ibrox, uređenje fan zone, klupski muzej i ulaganje u mlade igrače odnosno akademiju.

Novom kupnjom dionica je cilj i dalje povećavati vlastiti udjel jer je jedan od ciljeva članova da u klub ne dolaze problematični investitori. Samim članovima i navijačima ovo nije prvih milijun funti uplaćen za otkup dionica. Prije točno godinu dana su za istu cijenu preuzeli 4,46% dionica od MASH Holdings Limited, tvrtke u vlasništvu Mikea Ashleya.

Osim preuzimanja sve većeg dijela dionica dugoročan cilj udruge je barem 50 tisuća navijača/članova/donatora čime bi se godišnje preko donacija prikupilo oko 3 milijuna funti koje bi se investiralo u klub. Trenutno imaju predstavnika u odboru Rangersa, ali samo s mandatom od godine dana i pregovaraju o produženju istog na duži period.

Za kraj ćemo podsjetiti da je novi trener Rangersa legenda Liverpoola i engleske reprezentacije Steven Gerrard, a novi igrač Nikola Katić koji do pred koji dan nosio dres koprivničkog Slavena.

Domagoj Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter