Član Našeg Hajduka Roko Bašić pokrenuo proceduru prikupljanja potpisa za održavanje referenduma

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na službenoj stranici Našeg Hajduka je na inicijativu člana Roka Bašića objavljena odluka Upravnog odbora udruge o odobrenju prikupljanja potpisa kako bi se raspisao referendum s pitanjem: “Jeste li za raspisivanje izvanrednih izbora za članove nadzornog odbora HNK Hajduk Š.D.D.?”.

Objavom odluke počinje teći rok od 30 dana u kojemu je član Roko Bašić dužan prikupiti 2.000 potpisa punoljetnih članova udruge kako bi se referendum s navedenim pitanjem mogao održati.

Proceduru prikupljanja potpisa, eventualni referendum te što se možebitno događa nakon njega je u video objavi pojasnio tajnik udruge Luka Domikulić:


Objava na službenim stranicama Udruge Naš Hajduk:

Sukladno čl. 7. Pravilnika o referendumu, dana 31.07.2019. god. Upravni odbor Udruge „Naš Hajduk“ (dalje: UO) donosi sljedeću

ODLUKU

1. utvrđuje se da je dana 30.07.2019. god. zaprimljen zahtjev za raspisivanje referenduma s pitanjem:
“Jeste li za raspisivanje izvanrednih izbora za članove nadzornog odbora HNK Hajduk Š.D.D.?”,

2. utvrđuje se da je Inicijator referenduma gospodin Roko Bašić (br. člana 117354) te da se radi o ispravno formuliranom pitanju koje je od osobite važnosti za djelovanje Udruge,

3. da bi UO raspisao referendum Inicijator mora do 30.08.2019. god. u 23:59:59 h dostaviti Udruzi 2000 (dvije tisuće) potpisa članova Udruge koji su napunili minimalno 18 (osamnaest) godina života na dan 30.07.2019. god. i koji su do toga dana uplatili članarinu za 2019. god., a sve sukladno čl. 4. Pravilnika o referendumu. Potpisi se dostavljaju poštom preporučenom pošiljkom s povratnicom na adresu Udruge, dan predaje pošiljke pošti će se smatrati danom kada je Udruga zaprimila potpise.

4. datum održavanja referenduma će se odrediti najkasnije u roku od 8 (osam) dana od isteka roka iz toč. 3. ove Odluke ukoliko ista bude ispunjena od strane Inicijatora.

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU:

Protiv ove Odluke nije dopuštena žalba.
Inicijator ima pravo pisanim putem povući zahtjev za pokretanje referenduma najkasnije do dana održavanja referenduma.

U ime UO NH, tajnik Luka Domikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter