Cibalia javnim pozivom traži strateškog partnera

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dva i pol mjeseca nakon što je Gradsko vijeće Grada Vinkovaca izglasalo Odluku o iznalaženju strateškog partnera u radu i financiranju HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. uprava kluba je raspisala javni poziv kojim se traže potencijalni investitori u vinkovačkom drugoligašu.

>> Gradsko vijeće Grada Vinkovaca izglasalo odluku o iznalaženju strateškog partnera za HNK Cibalia

>> Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibaliji održalo prvu sjednicu – potencijalni investitori obišli stadion

Zainteresirani svoju ponudu trebaju dostaviti do subote, 2. studenog 2019. godine do 15 sati na adresu kluba, a strateški partner je moguće postati kupnjom dionica ili dokapitalizacijom. Trenutno većinski vlasnik kluba su Grad Vinkovci s udjelom od 55,97%.

Strateški partner ili grupa partnera je u svojoj prijavi uz kontakt podatke dužan dostaviti i viziju organizacijske i financijske konsolidacije kluba te plan poslovanja.

Potencijalni investitor treba nastaviti s aktivnostima vezanim za ulaganje u razvijanje sportskog i nekretninskog segmenta poslovanja kluba, s tim da je prihvatljiva ponuda koja obuhvaća samo sportski dio, ali nije prihvatljiva ponuda koja obuhvaća samo razvoj nekretninskog segmenta.

Odlukom Gradskog vijeća je predviđeno i osnivanje prava građenja za potrebe rekonstrukcije / izgradnje / dogradnje / uređenja gradskog stadiona i pratećih sadržaja koje bi uz česticu na kojoj je stadion (ulica H. D. Genschera) obuhvatio i susjednu parcelu (sportski tereni u Ružinoj ulici).

Nakon što klub prikupi sve prijave i odluči koja je najbolja pokrenut će se postupak prikupljanja pisma namjere u kojima će se investitori izjasniti jesu li za kupnju dionicu ili za dokapitalizaciju, a potom će zainteresirani partneri moći preuzeti i dodatnu dokumentaciju o klubu.

Zatim će uslijediti postupak prikupljanja obvezujućih ponuda, a samo će potencijalni investitori koji su u roku dostavili pisma namjere biti pozvani da dostave i obvezujuću ponudu.

Čitav postupak vodi povjerenstvo koje broji devet članova, a čine ga gradski vijećnici Davor Benić (SDP), Darko Posarić (MOST) i Ilija Cota (HDZ), zatim predsjednik Uprave Cibalije Mijat Kurtušić i predsjednik Nadzornog odbora kluba Ivan Rimac, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić te pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Sanja Lozić i pročelnica Službe za pravne poslove Sanja Čuljak.

Recimo da je navodno za investiranje u Cibaliju zainteresirana grupacija koju čine Vjeko Čuljak, menadžeri Nelio Lucas iz tvrtke Doyen Sports, Andy Bara koji je agent Danija Olma te Miroslav Bičanić koji se skrbi o karijeri hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Bičanić je u proteklom razdoblju viđen i u obilasku gradskog stadiona i okolnog terena zajedno s Tihomirom Marasom, vlasnikom tvrtke Concept d.o.o. iz Vinkovaca koja se bavi projektiranjem i inženjeringom.

Iz navedene tvrtke su nam samo kratko potvrdili da su doista angažirani na izradi idejnog rješenja, a neslužbeno uz rekonstrukciju stadiona se na spomenutom području predviđa i gradnja prodajnog centra te hotela.

Tekst javnog poziva objavljenog na službenim stranicama kluba:


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email