Chan Yuen-Ting – prva trenerica na muškom međunarodnom nogometnom natjecanju

Chan Yuen-Ting
Foto: Dltl2010 /wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Muškarac kao trener ženske nogometne momčadi nije nikakva novost, ali kada žena s klupe vodi grupu muškaraca, e to je već u najmanju ruku interesantna situacija. Pogotovo ukoliko se još nađe i na kakvom međunarodnom natjecanju. Takva čast, da bude prva dama kojoj je to pošlo za rukom pripala je izvjesnoj Chan Yuen-Ting.

Nekadašnja nogometašica nešto više od godinu dana uspješno vodi Eastern, aktualnog prvaka Hong Konga, a otkako je sjela na klupu nije upisala niti jedan prvenstveni poraz. No, pravi test je imala ovog tjedna u sklopu azijske Lige prvaka kada je njena momčad gostovala kod prvaka Kine, Guangzhou Evergrandea.

Eastern se kao što je bilo za očekivati nije proslavio. Kući su se vratili sa čak sedam primljenih pogodaka i bez upućenog udarca u okvir gola. Da im bude teže potrudili su se Wong i Wong. Prvo je Wong Tsz-Ho zaradio crveni u 3. minuti, a pola sata poslije njega je ranije pod tuš poslan Wong Chi-Chung. Strijelci za Guagnzhou su po dva puta bili Wang i Liao, a jednom Goulart, Alan i Paulinho.

Zanimljivije od zbivanja na terenu su bile klupe. Tako se na onoj gostujućoj našla mlada, 28-godišnja Chan, a protivnika je imala u liku Luiza Felipea Scolarija. Brazilac je ovo natjecanje već osvojio s istom ekipom prije dvije godine, a kruna njegove karijere je svakako naslov svjetskog prvaka iz 2002. godine s Brazilom. Ali, u ovakvoj situaciji se nikada u svojoj bogatoj karijeri nije našao.

Možda bolje Chan i njezin Eastern prođu u sljedećem kolu kada im u goste dolazi japanski Kawasaki.

Duje Kulušić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email