Čeferin: “I veliki klubovi žele promjene”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povodom ždrijeba za Euro Futsal 2018 u Ljubljani svoju domovinu posjetio je aktualni predsjednik Uefe Aleksander Čeferin, koji je prokomentirao posljednje financijske “finte” nekih od najvećih europskih klubova.

“Bogatiji klubovi sve više se odvajaju od onih manje bogatih i to nanosi štetu nogometu. Čeka nas jako teška zadaća,” kazao je predsjednik Uefe Aleksander Čeferin brojnim slovenskim novinarima, koje je zanimalo, na koji način može europska nogometna federacija zaustaviti sumnjive financijske transakcije katarskih milijunaša, koji vode PSG. Ako ne dođe do bitnih promjena, slične bi poteze mogli povući i ostali najbogatiji klubovi starog kontinenta, a toga se boji i Čeferin.

“Neki od najvećih klubova pristupili su do mene i izrazili želju, da nešto učinimo u sprječavanju toga. Moram reći, da sam bio ugodno iznenađen. Već smo pokušali učiniti neke stvari u vezi ograničenja budžeta klubova. Na tome su radili i moji prethodnici, ali je Europska komisija bila jako skeptična u vezi toga, pa je i dalje zagovarala slobodnu trgovinu. U posljednje vrijeme političari iz Brusselsa ipak su okrenuli ploču. I njima se trenutačna pozicija čini jako nefer, pa se nadam, da će nešto učiniti, a ne samo populistički pričati, kako su razlike među najbogatijim klubovima i ostalima loše,” dodao je Slovenac na čelu Uefe.

Čeferin će održati razgovore i s nogometnim savezima, a zbog različitih interesa saveza, liga, klubova, nogometaša i politike, na konačan rasplet trebat će pričekati bar nekoliko godina. “Smanjili smo broj prijavljenih nogometaša u europskim kupovima i to je jedan od načina za smanjenje budžeta klubova. S druge strane, ako klubovi u Premier ligi ili La ligi troše, koliko sami žele, onda nismo napravili ništa. Sve uključene strane pozvat ćemo na razgovor, pa ćemo vidjeti što možemo napraviti,” zaključio je Čeferin.

Simon Maljevac


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter