Čeferin: SP 2026 mogu organizirati tek dvije ili tri europske zemlje

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povećanje broja sudionika svjetskog nogometnog prvenstva s 32 na 48 zemalja prema riječima predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina bitno će utjecati na izbor domaćina.

“Mislim da natjecanje s tako velikim brojem sudionika mogu organizirati samo dvije ili tri europske zemlje. Afrika nema mogućnosti za organizaciju, Kina bi mogla organizirati Mundial, možda i SAD. To će biti još jako zanimljivo, jer je 48 sudionika jako velika brojka”, na službenom posjetu u Pragu kazao je Aleksander Čeferin.

Čelni čovjek krovne europske nogometne organizacije za Europu zahtjeva najmanje 16 mjesta na Mundialu 2026. godine. Do povećanja broja sudionika došlo je i na posljednjem Euru u Francuskoj, što se po riječima Slovenca iskazalo kao pravi potez.

“U Francuskoj smo vidjeli dobro takmičenje. Puno malih zemalja uspjelo se plasirati ne Euro i tamo odigrali na visokom nivou.”

Simon Maljevac


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter