Čeferin: “Bolje igrati pred praznim tribinama nego nikako”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Danas je startao trodnevni program UEFA koji će kulminirati u četvrtak kada će videokonferenciju održati Izvršni odbor kontinentalne nogometne organizacije. Za prvi dan je predviđeno da se predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin putem video linka sastane s predstavnicima svih 55 nacionalnih nogometnih saveza, dok je za sutra najavljen sastanak radnih skupina koje uključuju i predstavnike liga te igrača i na kojima se raspravlja o daljnjim koracima UEFA-e povodom prekida nogometnih natjecanja zbog pandemije koronavirusa.

Na današnjem sastanku predstavljeno je nekoliko opcija po pitanju kalendara za reprezentativna i klupska natjecanja. Razgovaralo se na temu Uefinog programa HatTrick, pri čemu je naglašen čvrst stav da isplate savezima budu izvršene prema planiranom tijeku. Ponovno je snažno naglašena preporuka da se sva prvenstvena i kup natjecanja uspješno okončaju, ali UEFA će razmotriti izvanredne slučajeve ako se neka liga otkaže. Takve posebne situacije UEFA razmotriti kada se razviju upute vezane za sudjelovanje u europskim natjecanjima. Sve potencijalne odluke vezane za ove teme bit će objavljene u četvrtak nakon sastanka Izvršnog odbora.

Čeferin je u intervjuu za Corriere della Sera rekao: “Vjerujem da postoji rješenje koje će nam omogućiti nastavak i završetak nogometnih natjecanja. Prerano je za reći da sezona ne može biti dovršena jer bi učinak toga po klubove i lige bio razarajući. Bolje je igrati pred praznim tribinama nego nikako. U ovako teškim vremenima i to će donijeti sreću ljudima i određenu razinu normalizacije iako će se utakmice moći pratiti samo putem malih ekrana. Ukoliko se poštuju sigurnosne mjere i ukoliko postoji zeleno svjetlo od državnih vlasti moguće je nastaviti s treninzima. Za odigravanje utakmica će biti potrebno dodatno odobrenje. Prioritet je zdravlje navijača, igrača i trenera.”

Predsjednik UEFA je najavio i mogućnost da se preostale utakmice Lige prvaka i Europske lige igraju paralelno. Budući da su poznata četiri sudionika četvrtfinala Lige prvaka razmatraju se dva scenarija: prvi je da se nakon završetka osmine finala četvrtfinala i polufinala igraju u formatu kao i do sada tijekom srpnja i kolovoza, a drugi je da se europska natjecanja odigraju kao mini turnir tek kada se okončaju nacionalna prvenstva i kupovi. Situacija u Europskoj ligi je nešto kompliciranija budući da se tek treba dovršiti osmina finala.

– “Razmatramo niz opcija, uvijek temeljenih na datumima za ponovni početak sezone. Bilo bi teško zaključiti sezonu u rujnu ili listopadu jer bi se u tom slučaju previše opteretio kalendar natjecanja za sljedeću sezonu.” – zaključio je Čeferin


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter