CAS prihvatio žalbu Milana i vratio ga u Europsku ligu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS) prihvatio je žalbu Milana na odluku Pravosudne komore pri Odjelu za financijsku kontrolu klubova UEFA-e da ga se zbog kršenja financijskog fair playa izbaci iz europskih natjecanja jedan put u iduće dvije sezone. Slučaj je vraćen UEFA-i koja sad prema nalogu CAS-a mora izreći novu, primjereniju kaznu.

>> AC Milan izbačen iz europskih natjecanja

Kako su se Rossoneri prošle sezone kvalificirali za Europsku ligu kazna se trebala primijeniti već za nadolazeću sezonu 2018/19. Milan, čiji su članovi Nikola Kalinić, Ivan Strinić i Alen Halilović će tako ipak biti sudionik grupne faze Europske lige, a kvalifikacije će umjesto direktnog plasmana u skupine igrati Atalanta. Fiorentina koja je u kvalifikacijama Europske lige snage trebala odmjeriti sa Sarajevom tako neće biti sudionik europskih natjecanja u nadolazećoj sezoni.

Nakon što kontroverzni kineski poduzetnik Yonghong Li nije uspio vratiti kredite koje je podigao kod američkog fonda Elliott Managment došlo je do promjene vlasničke strukture u klubu i upravo to se navodi kao odlučujući moment zašto je došlo do prihvaćanja žalbe.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter