Bruno Marić službeno imenovan instruktorom HNS-a za VAR

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak potvrdio je za nogometplus.net da je bivši nogometni sudac Bruno Marić, koji je na koncu prošle sezone okončao aktivnu sudačku karijeru, od strane HNS-a imenovan za instruktora za VAR.

>> VAR tehnologija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

VAR tehnologija ili video sudac koji pregledava video snimku u posebnoj prostoriji je već svima sada poznat. Pisali smo još davnih dana o neslužbenim začecima ove tehnologije, iz Nizozemske 2013. godine dok je službena eksperimentalna primjena FIFA-e krenula 2016. godine. VAR tehnologija je na velika vrata stigla i na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a iz HNS-a je najavljeno da bi ovu tehnologiju na susretima HT Prve lige mogli gledati od prve polovice iduće godine kada bi se za početak prvotno koristila u derbi utakmicama.

HNS je slijedom navedenog u Propozicije natjecanja HT Prve lige za sezonu 2018/19 uvrstio sljedeći članak:

Izvor: HNS

Koje će točno ovlasti i zadatke Bruno Marić imati na novoimenovanoj funkciji nije nam točno poznato, a iz HNS-a na postavljeni upit u vezi toga do objave ovog teksta nisu odgovorili.

Za pretpostaviti je da će Marić biti predavač koji će sucima na seminaru pojašnjavati kako VAR funkcionira te će ih na taj način pripremati za novinu u svijetu nogometa koja uskoro stiže i na travnjake HT Prve lige.

Pročitajte još:

>> Glavnom sucu 2.800, a pomoćnom 1.800 kuna po utakmici u HT Prvoj ligi

>> Istaknuti HDZ-ovac novi povjerenik za suđenje HT Prve lige


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter