Brezni: Ukoliko bude potrebno moguće je da otpadne četvrti krug natjecanja

Screenshot: HNTV
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Povjerenik za natjecanje HT Prve Lige Josip Brezni u razgovoru za Hrvatski radio pojasnio je koje su posljedice mogućeg novog prekida nogometnih aktivnosti zbog pandemije koronavirusa kad je u pitanju kalendar natjecanja najvišeg ranga nogometa u Hrvatskoj.

– “Svi zajedno smo se složili ako bi eventualno opet došlo do neke dulje stanke koja bi onemogućila da se kalendar popuni, koji je ionako pun – do kraja 19.12. završavamo jesenski dio pa počinjemo 23. siječnja s četiri srijede da bi do 15. svibnja završili – morat će se  u tom slučaju mijenjati način odigravanja pa je moguće da bi u takvoj situaciji otpao četvrti krug u natjecanju Prve lige. Ipak se nadam da neće doći do zaustavljanja kao što je bilo, ali moramo biti spremni.”, rekao je Brezni.

Jubilarna 30. sezona Prve HNL počinje ovog petka kada Varaždin dočekuje Goricu. Utakmice u kolovozu igraju se u terminu od 17:55 i 20:05 sati subotom i nedjeljom te od 20 sati petkom što je za ljetni period zbog vrućina dosta otežavajuća okolnost, a razlog tome su Uefini termini i završnica Lige prvaka i Europske lige. Već u rujnu planirana je prilagodba satnice kako bi bila primjerenija vremenskim prilikama.

Brezni je govorio i o odluci Izvršnog odbora HNS-a prema kojoj do daljnjega na nogometnim natjecanjima višeg ranga neće biti dozvoljeno prisustvo gledatelja na tribinama:

– “Pokušat ćemo ne staviti u rizik posebno klubove koji igraju u Europi s obzirom na to da znamo da što se tiče UEFA-inih pravila situacija je bitno rigoroznija. Mi bismo teoretski mogli napraviti neku odgodu ako se dogodi neka zaraza, onda samoizolacija nekog igrača… Kod UEFA-e to ne prolazi. Ako na datum odigravanja utakmice imate taj problem, izgubit ćete utakmicu. Prevelik je rizik u odnosu na moguću dobit.”, zaključio je povjerenik za natjecanje Prve HNL.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter