Brazilski nogometni savez s 3,6 milijuna dolara pomaže niželigaški nogomet

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Mnogi nacionalni nogometni savezi nastoje pomoći klubovima koji su se našli u financijskom problemu zbog prekida svih aktivnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa. Posljednji u nizu je i Brazilski nogometni savez koji je u tu svrhu osigurao 3,6 milijuna dolara, a novac će ići za 88 klubova treće i četvrte lige te 52 momčadi prve i druge ženske lige.

“Proživljavamo neviđeni trenutak globalne krize, čije je trajanje i posljedice još uvijek nezamislivo. Stoga je potrebno djelovati s razumom i odgovornošću. Naš cilj s ovim mjerama je pružanje izravne i neposredne pomoći.” – rekao je predsjednik Saveza Rogerio Caboclo-

Svaki trećeligaški klub će tako dobiti 37.800 dolara dok za 68 klubova Serie D pomoć iznosi po 22.700 dolara. Kad je 16 klubova iz ženske prve lige u pitanju oni će također dobiti po 22.700 dolara dok po 9.460 dolara namijenjeno onima u drugoj ženskoj ligi.

Savez je financijski pomogao i svojim regionalnim državnim članicama kojima je također pripalo po 22.700 dolara, a klubove je oslobodio i svih pristojbi vezanih za registraciju i transfere igrača.

Nacionalna nogometna liga u Brazilu bi s novom sezonom trebala započeti u svibnju no kako broj zaraženih svakodnevno raste sve je izvjesnije da će doći do odgode natjecanja.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email