Branko Devidé Vincenti novi predsjednik Istre 1961

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Hrvatski odvjetnik peruanskog podrijetla Branko Devidé Vincenti iz ureda CVITKOVIĆ & DEVIDÉ d.o.o. iz Zagreba imenovan je za novog predsjednika Istre 1961 čiji je većinski vlasnik prošlog tjedna postala španjolska grupacija Baskonia – Alavés u vlasništvu José Antonija Querejete Altune. Automatski će to značiti da u budućnosti više neće moći obavljati odvjetničke poslove.

>> Grupacija Baskonia – Alavés novi većinski vlasnik Istre 1961

Uz njega će, kako navodi Regional Express, vodstvo kluba činiti i direktor Mikel Lauzurica Evolet te direktor zadužen za institucionalne odnose Darko Podnar koji je i u proteklom periodu imao značajnu ulogu u klubu.

Španjolska grupacije je da bi postala većinski vlasnik dionica kluba morala isplatiti dio dugovanja koja su nastala za vrijeme prethodnih vlasnika predvođenih američkim odvjetnikom Michaelom Gloverom te pozajmicu u iznosu od milijuna eura koju je klubu s Drosine da bi dobio prvoligašku licencu isplatila tvrtka Kermas Grupa u vlasništvu Danka Končara. Ostatak dugovanja u iznosu od oko milijun eura na naplatu dolazi tijekom idućih mjesec dana te bi i ona trebala biti podmirena.

Računa se da će u prvoj godini u Istru 1961 uložiti oko pet milijuna eura, a godišnji proračun kluba bi se trebao kretati na razini od 15-ak milijuna kuna.

Novi predsjednik kluba je kako prenose Sportske novosti kratko prokomentirao planove:

Naš cilj je stabilan prvoligaški klub koji će biti i centar za razvoj mladih, kako nogometni tako i u kontekstu zajednice u kojoj klub djeluje. Ulagat će se puno u omladinski pogon jer je to dio strategije Baskonia – Alavés grupacije. Preuzimanje Istre 1961 je bio osjetljiv, dug i naporan projekt, ali smo vrlo zadovoljni što smo ga ostvarili, pri čemu zahvaljujemo i gradonačelniku Borisu Miletiću za njegov doprinos.

Direktor kluba Mikel Lauzurica Evolet  je predstavio način na koji grupacija upravlja klubovima koji su u njenom vlasništvu, a to su košarkaški klub Saski Baskonia te nogometni klub Deportivo Alaves, a povezani su i s francuskim drugoligašem Sochauxom te finskim JS Herculesom. Posebno je istaknuo da je Deportivo Alaves u trenutku kad su ga preuzeli imao dug od 21 milijuna eura, a sad je već tri sezone član LaLige. Iskustva i način upravljanja koji tamo imaju žele primijeniti i na Drosini.

Javnosti se na koncu obratio i gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je kako prenosi Regional Express rekao:

Ciljevi grada Pule su jasni i oni se odnose na ulaganje u sportsku infrastrukturu ali i u omladinski sport, pogledajte bazen i sada stadion. Sredstva poreznih obveznika ne mogu biti oslonac za profesionalne sportaše i klubova, i zato je grad do sada podržavao omladinski pogon, a to će činiti i u budućnosti.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email