Blog: Brezni kaznio Kovača s 6 utakmica, a HNS s 200.000 eura kazne

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Veljko Tomić, jedan je od onih Hajdukovaca koji je u suđenju, komentarima i svemu što se događalo nakon utakmice Brazil-Hrvatska prepoznao Hajduk. Spojio je sve u jedan satiričan tekst, a svaka sličnost sa stvarnim osobama je namjerna.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu otvorio je zapravo dosadni radni dan u režiji povjerenika za SP u Brazilu, Josipa Breznog. Stišćući šake u nevjerici i nervozi nakon skandaloznih izjava izbornika Nike Kovača koji je opleo po japanskom sucu, Brezni je vidno uznemiren poručio:

– Moje je pravo i obveza prijaviti sve djelatnike i članove reprezentacije koji krše odredbe po bilo kojem članku disciplinskog pravilnika, uključujući dakako i kodeks ponašanja. Kovačeva teza o katastrofalnom suđenju, ničim elaborirana i nadasve opasna, apsolutno zaslužuje prijavu.

Hoće li biti i kakvog odgovora na ovu tezu od strane predsjednika HNS-a, Davora Šukera, ostaje za vidjeti. No, Brezni ipak nije mogao ostati samo na ovim suhoparnim rečenicama:

– Začuđujuće neupućeni Kovač miješa košarku i nogomet. Nema pojma o tome što kažu propisi! – pa onda nastavlja polu u čudu, pola u brizi – Jesam li ja kriv što HNS-ovi odvjetnici, pravnici ili čelnici nisu suca prijavili toj komisiji, ako su smatrali da je oštetio njihovu repku ili bilo koga. Prema tome, to nije moj posao, niti sam ja dežurni policajac Svjetskog prvenstva. Postupam jedino u skladu s kompetencijama. Jesam li ja kriv što nije igrao Zelenika koji bi penal sigurno obranio?Jesam li ja kriv što nije pozvan Kramarić koji bi sigurno zabio 3 gola za razliku od Jelavića, pa onda ni sudac ne bi mogao ništa?

Posebno nemile scene dogodile su se na press konferenciji nakon utakmice. Kovač, ne mogavši priznati sebi da ni sam ne zna zašto Zelenika nije branio umjesto indisponiranog Pletikose, koncentrirao se samo na suca utakmice.

Komentator HRT-a, Drago Ćosić, u nevjerici promatrajući što se događa, na kraju je uz pomoć zaštitara uspio udaljiti podivljalog izbornika iz studija koji se, kako kažu očevici na licu mjesta, tom uljuđenom izbacivanju čak i opirao. Breznom je od takvog ponašanja muka:

– Žalosno je da osoba koja obnaša tako važnu i časnu dužnost ne zna ništa o ovlastima suca definiranim propozicijama, nego štošta tumači temeljem onoga što je pročitao na nekom portalu ili twitteru.

Na pitanje kako objašnjava takav bijes Kovača, Brezni za kraj zaključuje:

– Zato što se takvim populističkim izjavama dodvorava hrvatskom navijačkom puku. Neka to čini drukčije, preko svojih, a ne mojih leđa!

Iako komisija tek treba zasjedati, izvor blizak odboru za hitnost SP-a u Brazilu govori nam da će Kovač gotovo sigurno dobiti 6 utakmica zabrane vođenja repke, a HNS će, iako nije organizator utakmice, dobiti 200,000 eura kazne. Ovakvo kmečanje samo narušava jednu lijepu priču zvanu Svjetsko prvenstvo, a zaista, teško je za razumjeti kakvu bi korist od takvog ponašanja mogao imati Kovač, ali i HNS. Zašto se svađati sa svima i imati loše odnose? Stječe se dojam da su Kovač i HNS u sukobu sa svima pa i rasvjetnim stupovima Sao Paola i kupačicama na Copacabani…


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter