Bjelici mjesec dana zabrane rada zbog psovanja Zebeca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 22. kola HT Prve lige.

Široj javnosti najzanimljiviji podatak jest onaj o visini sankcije za trenera lidera prvenstva i aktualnog prvaka Dinama – Nenada Bjelice. Podsjetimo, Bjelica je tijekom poraza njegovog kluba na gostovanju u Osijeku (1-0) u nekoliko prilika izrazito agresivno protestirao protiv odluka suca Marija Zebeca, a pri kraju utakmice potpuno je izgubio živce i psovao suca, tvrdeći da sudi kako sudi jer se boji domaćina.

Zebec je zbog takvog ponašanja Bjelici dodjelio crveni karton i cijeli događaj naveo u izvještaj utakmice, na temelju čega je trener ‘Plavih’ posljedično i procesuiran Disciplinskoj komisiji Saveza. Isto nije bio slučaj tijekom i nakon utakmice protiv Gorice na Maksimiru, kada je također psovao i agresivno negodovao na odluke suca Darija Bela, koji je ispade Dinamovog trenera odslušao i odlučio ne sankcionirati i procesuirati nadležnima.

Za svoje ponašanje u Osijeku Bjelica je tako sankcioniran zabranom obavljanja funkcije na utakmicama u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 2.000 kuna. To znači da će Dinamo bez glavnog trenera biti u pet ligaških utakmica, uključujući i derbi u Splitu protiv Hajduka, koji je na rasporedu 04. ožujka.

Ostale odluke disciplinskog suca Klakočera:

Sva trojica isključenih igrača zbog dvije opomene, Stanko Jurić (Hajduk), Petar Stojanović i Emir Dilaver (Dinamo) kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja te novčanim kaznama: Jurić i Stojanović moraju platiti po 3.000 kuna, a Dilaver (recidiv) iznos od 4.000 kuna.

Emir Dilaver kažnjen je dodatnom novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna zbog objavljenih neprimjerenih izjava o suđenju utakmice Osijek-Dinamo (povreda Kodeksa – čl. 84. DP HNS), a po prijavi Povjerenika za natjecanje.

Na istoj utakmici Osijek-Dinamo u 62. minuti evidentirano je paljenje pirotehničkih naprava od strane navijačke skupine BBB na sjevernoj tribini (10 baklji, jedan strob i jedna rasprskavajuća raketa) te neprimjereno skandiranje pripadnika navijačke skupine Kohorta na istočnoj tribini stadiona u 38. minuti zbog čega je NK Osijek kažnjen novčanom kaznom od 15.000 kuna (čl. 67. i 88. DP HNS), a GNK Dinamo iznosom od 12.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

Na utakmici Slaven Belupo-Hajduk u 52. i 83. minuti pripadnici navijačke skupine Torcida zapalili su ukupno 10 baklji te ispalili 2 topovska udara zbog čega je HNK Hajduk kažnjen novčanim iznosom od 16.000 kuna, a NK Slaven Belupo kao organizator iznosom od 7.000 kuna (čl. 67. DP HNS).

HNK Rijeka mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja na utakmici Gorica-Rijeka kažnjivog po članku 54. DP HNS-a (5 žutih kartona).


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter