Bez zainteresiranih za kupnju 94,59% dionica HNK Šibenik

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 297.057 dionica HNK Šibenik s.d.d. što iznosi 94,59% temeljnog kapitala koje su u vlasništvu Grada Šibenika i koji je bio raspisan tijekom prosinca prošle godine nije stigla nijedna ponuda, potvrdili su nam iz ureda gradonačelnika Željka Burića.

>> Grad Šibenik raspravlja o prodaji dionica HNK Šibenik

Podsjetimo Gradsko vijeće Grada Šibenika je još u srpnju 2017. godine donijelo odluko da se dionice kluba ponude na tržištu i to za početnu cijenu od 100.000 kuna.

Osim cijene uvjete za prodaju dionica su bili:

  • ponuditelj je bio dužan dostaviti pismo namjere iz kojeg je razvidno da može jamčiti financijsku stabilnosti HNK Šibenik u razdoblju od pet godina od kupnje dionica garancijom u iznosu od tri milijuna kuna
  • ponuditelj za vrijeme trajanja prava na korištenje sportskih objekata koje su vlasništvu Grada Šibenika ne smije mijenjati ime kluba
  • ponuditelj se obvezuje da će u razdoblju od pet godina od potpisa ugovora o kupnji dionica zadržati status prve momčadi u ligi u kojem ju je zatekao (2. HNL)

Za vrijeme trajanja javnog poziva zainteresirani ponuditelji su imali mogućnost da dobiju na uvid podatke o trenutnom poslovnom i financijskom stanju HNK Šibenik, a za sudjelovanje u pozivu se trebalo platiti 100.000 kuna jamčevine.

Postupak provedbe poziva je provelo povjerenstvo kojeg su činili predsjednik i deset članova, a u njemu su bili zastupljeni predstavnici svih političkih stranaka koje su aktivne u Gradskom vijeću. Međutim povjerenstvo je samo moglo utvrditi da na raspisani poziv nije pristigla nijedna ponuda.

Pročitajte još:

>> Skupa igra


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter