Bez pristiglih ponuda na javni poziv za kupnju dionica Cibalije

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Na javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca koji je bio otvoren do 31. prosinca 2019. godine nije stigla nijedna ponuda, utvrdilo je na današnjem sastanku povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera kluba kojeg čine predstavnici Gradskog vijeća i Cibalije. Grad Vinkovci su većinski vlasnik kluba s udjelom od 52,00029% dionica.

>> Cibalia javnim pozivom traži strateškog partnera

Shodno tome povjerenstvo je odlučilo ponoviti javni poziv, a novi rok za slanje ponuda je 30. siječnja ove godine.

Za ulazak u klub je zainteresirana grupacija koju čine Vjeko Čuljak, menadžeri Nelio Lucas iz tvrtke Doyen Sports, Andy Bara koji je agent Danija Olma te Miroslav Bičanić koji se skrbi o karijeri hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića. Upravo je tvrtka Doyen Sports prethodno poslala pismo namjere kojim je iskazala svoj interes za vinkovačkog drugoligaša, ali do slanja ponude ipak nije došlo.

Prema neslužbenim informacijama navedena tvrtka nije odustala od svojih početnih namjera, no konkretnu ponudu nisu poslali jer žele izboriti što bolje uvjete pod kojima bi preuzeli klub, ali i s time povezano osnivanje prava građenja za potrebe rekonstrukcije / izgradnje / dogradnje / uređenja gradskog stadiona i pratećih sadržaja koje bi uz česticu na kojoj je stadion (ulica H. D. Genschera) obuhvatio i susjednu parcelu (sportski tereni u Ružinoj ulici).

Za Cibaliju, koja je prvi dio drugoligaške sezone završila na posljednjem mjestu ljestvice sa samo 11 osvojenih bodova i koja je prema posljednjem izvješću u dugu od oko 14 milijuna kuna, stanje neizvjesnosti i borbe za o(p)stanak i dalje ostaje na snazi.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter