Australski savez dozvoljava pirotehniku na utakmicama

Red and Black Bloc
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Australski nogometni savez (FFA) odlučio je dozvoliti pirotehnička sredstva na terenima australske nogometne lige ili A-League. Doduše nije riječ o kompletnom asortimanu pirotehničkih sredstava već primarno onim sredstvima koja stvaraju dim. Ne samo da će savez (FFA) to dozvoliti nego će navijačima pomoći i u nabavi istih od iduće sezone!

Kako prenosi Sydney Morning Herald razlog zbog kojeg se FFA odlučio na ovaj potez je i utakmica Sydney FCWestern Sydney Wanderers na kojoj su navijači WSW-a The Red and Black Bloc aktivirali pirotehnička sredstva nakon pogotka Oriola Riere. Prema riječima čelnika saveza Grega O’Rourkea, radi se na dozvoljavanju ograničene pirotehnike čime bi se ponovono u većoj mjeri i oživila navijačka scena. Primjer za to im je i američki Orlando City o kojem smo pisali i na našem portalu.

>> U Orlandu ‘dimi sve’: Na novom stadionu dio tribine za korištenje ‘dimnih bombi’

„Dimne zavjese možda nisu rješenje ali su svakako jedan od načina kako poboljšati atmosferu na utakmicama. Jasno je da moramo popraviti odnos između navijača, klubova i saveza i želimo u to uključiti sve navijačke grupe koje su voljne sudjelovati“ – izjavio je O’Rourke.

FFA je već obavio razgovor s policijom oko upotrebe pirotehnike i nastavit će dalje raditi na toj temi. Također, O’Rourke je već obavio i razgovor s navijačkim grupama oko toga koja sredstva bi se smjela koristiti na utakmicama. Čelniku saveza je želja povratak većeg broja ljudi među organizirane skupine navijača jer im je broj opao u posljednje dvije sezone.

„Moramo vratiti atmosferu natrag na stadione. Dio toga smo izgubili zbog raznih razloga. Jasno je da je jedan od razloga dolaska na stadione i atmosfera na njima poput pjevanja i navijanja. Stoga, želja nam je povratak prave atmosfere jer navijači ne dolaze na utakmice samo zbog utakmice – zaključio je O’Rourke.

>> Norvežani žestoko odgovorili na UEFA-in nezavisni stručni izvještaj o sigurnosti pirotehnike na stadionima

Domagoj Mikulić


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter