Athletic Bilbao i Real Sociedad finale Kupa kralja žele igrati isključivo uz prisustvo navijača

Foto: Tsutomu Takasu / Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Athletic Bilbao i Real Sociedad su postigli dogovor da finale Kupa kralja žele igrati isključivo uz prisustvo navijača na stadionu. Proteklih dana je trajala prepiska dva baskijska kluba sa Španjolskim nogometnim savezom nastavno na održavanje odgođene utakmice finala kupa koja se prvotno trebala igrati 18. travnja u Sevilli na stadionu La Cartuja.

Obzirom da UEFA zahtjeva da nacionalni savezi do 3. kolovoza dostave sudionike europskih natjecanja za iduću sezonu otvorila se mogućnost da se do tog datuma finalna utakmica odigra bez prisustva gledatelja kako bi pobjednik dobio mogućnost izravnog plasmana u Europsku ligu.

No, Athletic i Real Sociedad su odbili tu varijantu navodeći u zajedničkoj izjavi da im je …želja oduvijek bila da se utakmica odigra uz navijače na tribinama.

Nastavno na njihovu odluku, a prema preporuci UEFA-e, u kvalifikacije Europske lige bi se trebala plasirati i sedmoplasirana momčad LaLige, ukoliko dođe do nastavka prvoligaškog natjecanja te neodigravanja finala kupa do 3. kolovoza. Athletic je u ovom trenutku na 10. mjestu LaLige dok je Real Sociedad na četvrtoj poziciji.

Baskijski klubovi su također zatražili od saveza da na idućem sastanku delegacijskog povjerenstva generalne skupštine saveza, koji će održati 8. svibnja, donesu odluku o izmjeni kalendara natjecanja kako bi se jamčilo da se finale kupa može odigrati kao službeno natjecanja kada se stvore uvjeti da na utakmici mogu prisustvovati i navijači.

Susret Athletica i Real Sociedada je trebao biti prvo baskijsko finale kupa nakon 93 godine. Momčad iz Bilbaa je u 23 navrata osvajala ovaj trofej, međutim posljednji put je to bilo 1984. godine dok Real ima dva naslova, od kojih je posljednji osvojen 1987. godine.

Na dan 18. travnja, kad se finale trebalo prvotno igrati, klubovi su održali zajedničku akciju “dovedimo finale na balkone” u kojem su navijači oba kluba izašli na balkone i prozore te su uz rekvizite zajednički otpjevali klupske himne.

Ljestvica:
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email