AS Roma dobila novog većinskog vlasnika

Foto: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Nakon deset mjeseci pregovora James Pallotta je potpisao preliminarne ugovore prema kojima je 86,6% dionica AS Rome prodao Danu Friedkinu za cijenu od oko 591 milijun eura. Očekuje se da će posao biti finaliziran do konca kolovoza.

Friedkin je američki državljanin čije se bogatstvo procjenjuje na 4,1 milijardu dolara. Predsjednik je Uprave Friedkin Grupe koja je vlasnik Gulf States Toyote koja se bavi distribucijom automobila u pet saveznih država te drži 13% tržišta Toyote u SAD-u.

Suvlasnik Boston Celticsa James Pallotta je zajedno s Thomasom DiBenedettom, Michaelom Ruaneom i Richardom D’Amoreom postao većinski vlasnik Rome 2011. godine preuzevši ga od obitelji Sensi da bi godinu kasnije postao predsjednik kluba.

“Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi da smo postigli sporazum s Friedkin Grupom o prodaji AS Rome. Sinoć smo potpisali ugovore i tijekom narednih dana zajedno ćemo raditi na dovršenju formalnog i pravnog postupka zbog kojeg će klub promijeniti većinskog vlasnika. Tijekom proteklih mjeseci Dan i Ryan Friedkin pokazali su svoju posvećenost finaliziranju ovog posla i kako bi klub vodili u pozitivnom smjeru. Siguran sam da će biti sjajni budući vlasnici.”, izjavio je Pallotta.

“Svi u Friedkin Grupi smo sretni što smo poduzeli korake da postanemo dio ovog ikonskog grada i kluba. Radujemo se što ćemo zaključiti kupnju što je prije moguće te ćemo tako postati dio obitelji AS Rome.” – rekao je Dan Friedkin.

Za vrijeme vladavine Pallotte AS Roma nije osvojila nijedan trofej tako da na naslov prvaka Italije čeka od 2001. godine. U tom periodu drugo mjesto je osvojeno u tri navrata dok je klub jednom igrao i u finalu kupa, a u europskim natjecanjima u sezoni 2017./18. plasiralo se u polufinale Lige prvaka.

Roma je aktualnu prvenstvenu sezonu završila na petom mjestu ljestvice, a još je u igri za trofej Europske lige gdje je večeras u osmini finala od 18:55 u Duisburgu očekuje sraz sa Sevillom.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter