Antolić: “Dinamo – to smo mi” je fantomska udruga

Foto: Luka Mladinić
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Član uprave Dinama Krešimir Antolić reagirao je na očekivanja udruge “Dinamo – to smo mi” da se dugogodišnjem predsjedniku Plavih Mirku Barišiću zabrani djelovanje u sportu jer je kao odgovorna osoba prekršio Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija budući da klub nije na vrijeme izglasao financijski plan za 2019. godinu.

>> DTSM: Očekujemo da se javno objavi zabrana djelovanja u sportu za Mirka Barišića

Antolić je poručio: “Ovo je tek jedan u nizu od pokušaja fantomske Udruge za koju nitko ne zna koliko članova Dinama predstavlja da putem svojih aktivista destabilizira klub. U konkretnom slučaju možemo potvrditi da je bio nadzor Ministarstva financija te smo u najkraćem mogućem roku uskladili dio poslovanja s odredbama Zakona o računovodstvu neprofitnih udruga. S obzirom na to da nije nastupila konkretna šteta za klub, ovaj predmet je za nas zaključen.”

Odgovor udruge Dinamo – to smo mi na iznesene stavove člana uprave kluba nije se dugo čekao. Putem službenih kanala su poručili:

Zrno sumnje o tome je li se predsjednik kluba Mirko Barišić ogriješio o Zakon sinoć je otklonio član Uprave Dinama Krešimir Antolić. Uživo je na televiziji potvrdio kako na sjednici Skupštine Dinama 18. prosinca 2018. nije donesen financijski plan za 2019. godinu, već da je to učinjeno nakon što je to utvrdilo Ministarstvo financija po prijavi Udruge članova Dinama Dinamo – to smo mi. Koliko je Antoliću i ostalima iz Uprave GNK Dinamo Zagreb nebitno slovo na papiru, pokazuje i činjenica da su financijski plan za 2019. usvojili u prosincu 2019. godine!

Još u travnju prošle godine, kada smo podnijeli prijavu najavili smo kako će se u Dinamu, kao i slučaju smijenjenog predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana, braniti kako je riječ o manjem previdu. Upravo tako Antolić je pokušao braniti nepoštivanje zakona, no ipak je morao priznati kako je prekršaj učinjen.

Antolić je nekoliko puta ponovio kako nije nastala nikakva šteta, no isto je govorio i kada smo otkrili da je karticom Dinama kupljen jacuzzi, PlayStation, laptop, mobitel i druga oprema Franji Vargi. Podsjetimo, riječ je o osobi koja je krivotvorila SMS poruke bivšeg glavnog državnog odvjetnika kojima je noć prije bijega od zatvora mahao Zdravko Mamić, nepravomoćno osuđen za krađu 116 milijuna kuna iz Dinama. Za taj slučaj, u istoj maniri, je na prijedlog Uprave i Izvršnog odbora Skupština Dinama odlučila, prije same presude suda u Osijeku, da za Dinamo nije nastala nikakva šteta.

Sve ovo pokazuje kako se klubom upravlja potpuno neodgovorno te se nadamo da političke strukture neće štititi ovo kršenje zakona, već će se u što skorijem roku oglasiti Ministarstvo financija i potvrditi prekršaj te omogućiti Sportskoj inspekciji da Mirku Barišiću izrekne zabranu obnašanja funkcija u sportu. Njegov odlazak prilika je da se ostvare demokratski postupci u Dinamu i omogući svakom članu da bira novo vodstvo kluba.” – zaključili su iz DTSM-a.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter