Američki vlasnici raspisali poziv za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica NK Istra 1961

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Trgovačko društvo Round Midnight Ulaganja d.o.o. koje je vlasnik 26.472 dionica NK Istra 1961 nominalne vrijednosti 13.236.000,00 kuna što predstavlja 64.09% temeljnog kapitala društva raspisalo je javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju navedenih dionica.

Rok za dostavljanje ponuda je 20 dana od dana objave javnog poziva koji je 12. prosinca 2017. godine.

Kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuditelja je najviša ponuđena cijena izražena u kunama, a ponuditelji koji mogu biti domaće i strane fizičke te pravne osobe za sudjelovanje u natječaju trebaju uplatiti jamčevinu od 15.000,00 kuna.

Ponuditelji za vrijeme trajanja javnog poziva mogu dobiti na uvid podatke o poslovnom i financijskom stanju NK Istra 1961 tako što će se uz prethodno potpisanu izjavu o čuvanju tajnosti podataka obratiti operativnom direktoru kluba Darku Podnaru.

Američki vlasnici su se odlučili za javnu prodaju dionica nakon što su proteklih dana propali pregovori sa potencijalnim kupcima koji su dolazili iz Austrije i Švicarske.

Klub se trenutno nalazi u teškom financijskom stanju te su ga napustila čak osmorica igrača (Ivušić, Bertoša, Mitrevski, Gotal, Kitanovski, Ofosu, Puclin i Kokorović).

Round Midnight Ulaganja d.o.o. je kompanija koja je osnovana 21. svibnja 2015. godine sa sjedištem u Zagrebu, a u lipnju iste godine je postala većinski vlasnik kluba otkupivši dionice od Mihaila Ščeglova. Njen osnivač je američka kompanija ROUND MIDNIGHT INVESTMENTS LLC sa sjedištem u saveznoj državi Arizoni, dok je direktor i osoba koja zastupa Društvo američki odvjetnik Michael Remo Glover koji je u proteklom razdoblju bio izvršni direktor kluba.

Tvrtka ROUND MIDNIGHT INVESTMENTS LLC je pak osnovana u siječnju 2015. godine, a kao njezin registrirani agent navodi se odvjetnički ured Van Cott Talamante PLLC, dok su kao osnivači upisani Darren Treasure, Jeff Proctor, Michael Remo Glover, Ndamukong Suh i Rick Jaye.

Neuspješna avantura američkih investitori u Hrvatskoj se tako bliži kraju, a Istri 1961 preostaje da nakon ruskog i američkih sreću pronađe u nekom drugom većinskom vlasniku.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email