Aleksander Čeferin jedini kandidat za novi mandat na čelu UEFA-e

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aleksander Čeferin će ostati na čelu UEFA-e i sljedeće četiri godine. Europska nogometna federacije je danas objavila da je do konca roka za prijavu kandidata, srijede 7. studenog, pristigla samo njegova kandidatura. Izbori će se održati u veljači iduće godine na Uefa kongresu u Rimu, a Slovenac je predsjednik UEFA-e od rujna 2016. godine.

>> HNS podržao kandidaturu Aleksandra Čeferina za novi mandat na čelu UEFA-e

Jučer je završio i rok za prijavu kandidata za pozicije u FIFA-i, a ispred UEFA-e. Tako za novi mandat potpredsjednika FIFA-e konkurira Sandor Csányi iz Mađarske. Za mjestp potpredsjednika FIFA-e koje je rezervirano za Englesku, Škotsku, Sjevernu Irsku i Wales konkuriraju Greg Clark iz Engleske te David Martin iz Sjeverne Irske.

Reinhard Grindel iz Njemačke je jedini kandidat za novi četverogodišnji mandat u Vijeću FIFA-e, a za dvogodišnji mandat u Vijeću FIFA-e e natječu Fernando Gomes iz Portugala i Georgios Koumas iz Cipra.

Na kongresu u Rimu će se birati i osam članova Izvršnog odbora UEFA-e sa četverogodišnjim mandatom, a prijave su otvorene do petka 7. prosinca. Trenutni član IO UEFA-e je i predsjednik HNS-a Davor Šuker.


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email