Afera Godot: Luki Modriću prijeti optuženička klupa?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Raspetljavanjem Afere Godot mediji se sve više bave informacijama na čije je sve račune novac iz Dinama sjedao. Ono čime se još ne bave su oni koji su to omogućili, a to su, koliko je javnost trenutno upoznata, dva reprezentativca: Luka Modrić i Dejan Lovren.

Tijekovi uplata mdash;Luka Modri Izvor: Jutarnji list

Njihova uloga u cijelom procesu je da se preko njih novac isplaćivao. Jesu li oni sudionici? Jesu li odgovorni? Pitali smo za mišljenje bivšeg općinskog državnog odvjetnika iz Splita, Nediljka Ivančevića:

mdash; Ako se dokaže krivnja gospodina Mamića, nogometaši, kazneno pravno gledajući, se mogu procesuirati kao pomagači u počinjenju kaznenog djela, a za pomagače je zakonom zapriječena ista kazna kao i za počinitelje, s tim da Zakon propisuje da se pomagač može i blaže kazniti od počinitelja.

Kako su mediji špekulirali s time da navedeni nogometaši, iako tada nisu bili u Dinamu, nisu kontrolirali svoje (ne)djelo,

Tijekovi uplata mdash;Luka Modri Izvor: Jutarnji list

zanimalo nas je i mišljenje o tome:

mdash; Ako sudjeluju u radnjama koje čine obilježje kaznenog djela, apsolutno ima vlast nad svojim ponašanjem, zaključio je Ivančević.

Kako neslužbeno doznajemo Modrić trenutno ima dvije mogućnosti: ili surađivati s istražiteljima i dodatno inkriminirati odgovorne iz Dinama ili i sam sjesti na optuženičku klupu. Spomenimo i to da je Modrićeva punica Vesna Juraić, bila dugogodišnji šef računovodstva zagrebačkog kluba.

Osim ovoga javnost je doznala i detalje uplata, pa tako osim utamničenih, braće Mamić i Vrbanovića,

Tijekovi uplata mdash;Luka Modri Izvor: Jutarnji list

u Jutarnjem Listu novinar Marin Deškovićspominje tijekove novca koji idu do Zdravkova sina, Maria Mamića, njegova bratića Mislava i bivše žene Zorana Mamića, Vanje. Novac je sjedao na račun i Marijana Primorca, poznatog po tome što je bivšem premijeru Sanaderu kupio auto i što mu je sin tužen da je zgazio dvije maloljetnice u Makarskoj.

Zanimljivo je da se među pronađenim dokumentima, kako javlja Ana Raić Knežević iz Telegrama, nalaze i pozajmice čije se vraćanje višestruko prolongiralo, zbog čega se sumnja da je to u stvari bio način da se izbjegne plaćanje poreza na dohodak. Među tim imenima nalaze se Stjepan Deverić, Slavko Ištvanić, šefica kabineta u

Tijekovi uplata mdash; Dejan Lovren Izvor: DORH

Dinamu Vlatka Peras, tadašnji direktor Damir Vrbanović, Vlado Kasalo, disciplinski sudac u HNLmdash;u Krešimir Vlajčević, te nogometaš Dino Drpić. Posebno bode oči ime Krešimira Vlajčevića na kojeg su u Hajduku posebno nabrušeni tvrdeći da nema isti metar kad kažnjava Hajduk ili recimo Dinamo mdash; jesu li pozajmice razlog?

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter