A je to: Fiolić zaigrao za U21 unatoč čak tri provjere

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Jučerašnju pobjedu U21 Hrvatske protiv Estonije zasjenila je situacija iz drugog poluvremena kada je u igru ušao Ivan Fiolić, iako se nije nalazio u zapisniku službenom susreta. HNS za sada javnost ne obavještava o detaljima slučaja, a u medijima se od neimenovanih izvora doznaje da se radi o pogrešci UEFA-e i da samim time ne bi trebalo biti problema.

Ako bude, susret će biti registriran sa 0:3 za Estoniju, a Hrvatska će od trenutnih 18, doći na 15 bodova. Najviše će se tome veseliti Šveđani i Španjolci sa dva, odnosno susretom manje i 13 bodova. Podsjećamo, pobjednik skupine ide direktno na Europsko prvenstvo, dok se najbolji drugoplasirani bore u dodatnim kvalifikacijama.

Sve ovo događa se samo par mjeseci nakon što je za juniore Dinama u Ligi prvaka zaigrao Matija Fintić, koji nije smio nastupiti zbog akumuliranih žutih kartona. HNS, kojim drma Dinamo zbog čega u javnosti imaju negativnu percepciju, tako bi uskoro mogao doživjeti sudbinu i Plavih, te mlade nogometaše lišiti velikog uspjeha zbog nepažnje popratnog kadra.

Koliko je nevjerojatan ovaj gaf i HNS-a, ali i UEFA-e, govori činjenica da je Fiolić prošao čak tri točke provjere u kojima nitko nije primijetio problem sve dok nije izašao na teren. Pravilo je inače vrlo jednostavno: igrač koji nije u zapisniku nema pravo nastupa. Sam zapisnik prije utakmice potpisuju službene osobe (prema Indexu to su Iva Olivari, Romeo Jozak, Željko Nakić)– dakle tu je već netko iz HNS-a mogao vidjeti da nešto ne štima. Zatim četvrti sudac (Anastaslou Ionnais) prije susreta provjerava točnost zapisnika prozivkom igrača. Te pri zamjeni, također četvrti sudac, uspoređuje igrača sa službenim zapisnikom. Stoga je nevjerojatno da je Fiolić uopće ušao u igru, a kamoli izazvao ovoliku pomutnju.

Svojevremeno se slična situacija dogodila i Hajduku tijekom susreta Prve HNL i to baš u Zaprešiću kada je FlorinCernat bio na klupi, ali je u službenom zapisniku bio naveden BorisPandža. Prije samog susreta, četvrti sudac ga je udaljio s klupe.

BI


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter