26. kolo – analiza suđenja: Split – Hrvatski dragovoljac 2:1

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sudac:Domagoj Vučkov (Rijeka)
1. pomoćni: Robi Kezele Rijeka)
2. pomoćni: Ivica Radošević (Gospić)
4. sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

Ocjene suca:
Slobodna Dalmacija 6

Prvi dojam
Vučkov i kolege su bili neprimjetni, što je kompliment za suca. Imali su 3 sporne situacije pa da vidimo kako su ih prosudili.

Analiza detalja
4. min mdash; alibi prekršaj. HNL suci ovakve situacije jednostavno obožavaju.

11. min mdash; usporedite ovaj start s prethodnom situacijom.

21. min mdash; upozorenje Jazviću. Vučkov kontrolira utakmicu i ispravno odlučuje da nije potrebna opomena.

22. min mdash; Jazvić opet radi prekršaj ali Vučkov smatra da nema dovoljno intenziteta za opomenu. Iako je upozorio Jazvića minutu ranije.

29. min mdash; Radotić frustiran svojom greškom udara loptu šakom. Vučkov ga ne opominje. Iako je situacija za žuti karton, u smislu vođenja utakmice ovo je ispravna odluka. Radotić ne sprječava nikakvu kontru, a reakcija je isključivo zbog ljutnje na svoju pogrešku.

32. min mdash; prekršaj s leđa Ibriksa. Prvi oštriji prekršaj na utakmici ali bez dovoljno intenziteta. Vučkov smatra da ima sve pod kontrolom i dalje krije kartone. Pretpostavljam da mu je i pomoćnik sugerirao dijelom odluku.

34. min mdash; simuliranje Doležala. Prva od 3 bitne sporne situacije. Vučkov je relativno daleko od mjesta događaja. Pomoćnik trči prema korner zastavici zbog čega sam pomislio da sugerira Vučkovu kako se radi o kaznenom udarcu. Na usporenoj snimci se vidi kako Vučkov zahvaljuje pomoćniku. Je li zato što je donio suprotnu odluku od sugestije ili zato jer mu je pomoćnik javio da se ipak radi o simuliranju, ne možemo znati. Moja prosudba je da je Doležal simulirao jer je počeo padati prije nego je došlo do kontakta s lijevom nogom obrambenog igrača Splita.

37. min mdash; Žuti karton Mršiću. Ispravna odluka. Utakmica je u fazi kad treba paziti da se igra ne zaoštri a Mršić ide džonom.

86. min mdash; Pad Bagarića u kaznenom prostoru gostiju. Druga sporna situacija. Povlačenja je bilo i taj dio nije sporan. Prema reakciji Vučkova, rekao bih da smatra da nije bilo dovoljno povlačenja za kazneni udarac. Osim toga i Bagarić je povlačio obrambenog igrača. Vučkov je imao odličan kut i smatram da je donio dobru odluku.

93. min mdash; sporna situacija u kaznenom prostoru Splita. Vučkov je do samog kraja utakmice zadržao koncentraciju i donio ispravnu odluku. Igrač Splita je startao na loptu i nema govora o kaznenom udarcu.


Završna ocjena mdash; 8

Odlično suđenje Vučkova i odlična suradnja s pomoćnicima, što se posebno vidi u situacijama iz 32. i 34. minute. Cijelo vrijeme je imao kontrolu nad utakmicom i u pravom trenutku je reagirao opomenama kako bi i dalje zadržao kontrolu. Vrlo dobro se kretao tijekom cijelog susreta. Sporne situacije je dobro iskontrolirao uz asistenciju pomoćnika.


Kalun, Split


Kada ste već ovdje...
... imamo jednu molbu za Vas. Iako nam čitanost raste, prihodi od neprofitnih izvora za neovisne medije, kao i prihodi oglašivača su u padu. Volonteri smo koji od nogometa ne žive, već žive za njega, ali rad i rast kojeg želimo ostvariti ne možemo postići bez financija, a ne želimo u svom rastu izgubiti neovisnost. Stoga Vas moramo zamoliti, ukoliko Vam se sviđaju naše analize, tekstovi i komentari, da nas podržite.

Pošaljite SMS sa tekstom NPLUS na broj 616478 (cijena 3,72 kn s uključenim PDV-om)
Operator SMS usluge: IPT d.o.o., Miramarska 24, 10000 Zagreb, OIB: 74377537525, tel: 01/6005-607

Donirajte putem jednokratne uplate ili trajnog naloga na IBAN: HR8324070001100511089
Donirajte kreditnom karticom putem PayPala ili trajnim nalogom.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Zadnje objavljeno

Twitter