Još jedan dokaz da je Lokomotiva druga momčad Dinama

Još jedan dokaz da je Lokomotiva druga momčad Dinama

Autor: Tino Roso/11. siječnja 2017./Kategorije: naslovna, domaći nogomet, HNS, AZTN, Klubovi, GNK Dinamo, NK Lokomotiva

Jučer je švedski tabloid Aftonbladet u članku na temu prevaranta Alieua Darba objavio pisma namjere klubova koji su, danas 24-godišnjeg, Šveđanina ganskog porijekla htjeli dovesti u svoje redove.

Jedan od klubova koji su povjerovali u priče i laži mladog Darba je i zagrebački Dinamo. 2013. godine doveden je u Maksimir te uobičajeno pompozno najavljen i predstavljen javnosti.

GNK Dinamo_Službena web stranica


GNK Dinamo_Službena web stranica


Vratimo se na Šveđane. U članku je uz tekst o kratkoj epizodi Darba u Dinamu priložena i slika pisma namjere zagrebačkog kluba. U pismu se, kojeg potpisuje tadašnji pomoćnik sportskog direktora Dinama Marko Vukelić, između ostalog navodi:

“Ako sve prođe u redu, spremni smo Vam ponuditi jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja za još tri godine, uz mjesečnu plaću od 8 000 eura neto plus momčadski bonusi. Ako potpišete ugovor, bit ćete posuđeni nogometnom klubu Lokomotiva koji se također natječe u Prvoj HNL.”

Nakon raznih dokaza o nakaradnom odnosu ova, tobože dva, zagrebačka kluba kojima svjedočimo gotovo svaki prijelazni rok u Hrvatskoj kada Dinamo u istom danu raskida ugovore s igračima koji odmah potpisuju za Lokomotivu, dobili smo eto potvrdu da Dinamo osim sportske politike Lokomotive po pitanju “HNL pojačanja”, kroji i onu o inozemnim.Ako i pretpostavimo da je Lokomotiva zaista htjela Darba u svojim redovima te da se nju uistinu nešto i pitalo uoči slanja ovog pisma namjere, i dalje ostaje nepobitna činjenica da se ovakvim načinom poslovanja (Dinamo plaća, Lokomotiva “troši”) krše pravila tržišnog natjecanja i samim tim ostale klubove dovodi u podređen položaj u odnosu na Dinamovu drugu momčad koja se natječe u 1. HNL i sam Dinamo koji ima gotovo neograničenu mogućnost razvijanja mladih igrača u najvišem rangu domaćeg natjecanja.

Do kad će državne institucije i Savez tolerirati ovaj incestodini odnos možemo samo nagađati. Kako sada stvari stoje izgledno je da će Savez ovaj “izvanredno uhodan posao” štititi do samog kraja. Svog ili njihovog kraja, kako hoćete - ionako ga više manje isti ljudi vode. 

Tino Roso

Vezano za temu:

>> Naš Hajduk izdao vodič za kartel
>> Lokomotiva 70% prihoda od prodaje u Dinamo
>> Dinamo i Lokomotiva i dalje prave budalama kompletnu ligu
>> Kako su Dinamo i Lokomotiva zaobišli pravila
>> Utakmica koja to nije
 

Tags:
U slučaju da komentatori promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju i/ili brisanju.
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se