A gdje je Jandrek?

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

A gdje je Jandrek?

Autor: Karlo Propadalo/10. siječnja 2017./Kategorije: naslovna, NH RSS, domaći nogomet, Klubovi, HNK Hajduk

Prozivkom u Bijelom salonu stadiona Poljud Hajduk je počeo pripreme za novu sezonu. Trener Carrillo zajedno sa sportskim direktorom Brancom na prozivku je pozvao 31 igrača dok će se Jefferson, Juranović i Tudor zbog privatnih odnosno reprezentativnih obveza naknado priključiti momčadi.

Kao što je već uobičajeno prve dane priprema s prvom ekipom će provesti i nekolicina igrača koja su u proteklom razdoblju iskustvo stjecala u 3. HNL jug igrajući za drugu momčad splitskog kluba. Svojevrsna im je to nagrada za prezentacije i zalaganje koje su prikazali pod ravnanjem Marka Loze. Tako će trener Carrillo predstojećih dana uz vratare Grbića i Ljubića moći bolje upoznati Antu Vrljička, Hrvoja Relotu, Brunu Budalića, Anthonyja Kalika, Ivana Mastelića, Tončija Mujana, Borisa Rapaića i Denija Jurića. Neki od navedenih su već okusili slast nastupa s prvotimcima Hajduka.

Statistika igrača druge momčadi / Izvor: 3. HNL jug
Veliko iznenađenje je što za razliku od ljetnih priprema na uvodni dio uopće nije pozvan Robert Jandrek koji je od dolaska prije točno godinu jedan od najistaknutijih pojedinaca druge momčadi Hajduka. 21-godišnji krilni igrač je prošle sezone u neslužbenom izboru uvršten u najboljih jedanaest 3. HNL jug, a u protekloj polusezoni je upisao 15 nastupa u kojima je poentirao šest puta. Osim toga Jandrek igra na poziciji na kojoj klub s Poljuda prema riječima sportskog direktora Branca traži pojačanja tako da je nelogično zašto mu se nije dala prilika i podstrek da na pripremama pokaže svoje mogućnosti.

Na prozivku su pozvani su ofenzivni igrači poput Mujana, Mastelića ili Rapaića koji su u protekloj polusezoni na trećeligaškim terenima ostavili slabiji dojam. Rapaić uz to usprkos ozljedi nije bio ni standardan igrač te je upisao samo tri nastupa u početnih 11 te pet ulazak s klupe uz tri postignuta zgoditka. Da standardnost u drugoj momčadi nije bila uvjet za pripreme kod Carrilla pokazuju i primjeri Budalića te Relote koji također nisu bili neizostavni članovi u postavi Marka Loze.

Obzirom na navedene činjenice postavlja se pitanje koji je bio kriterij prilikom kojeg su igrači iz Hajduka II pozvani na pripreme prve momčadi te kakva je budućnost Jandreka u bijelom dresu?

 

U slučaju da komentatori promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju i/ili brisanju.
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se