Damir Burić karijeru nastavlja u austrijskom prvoligašu

Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Damir Burić karijeru nastavlja u austrijskom prvoligašu

Autor: Karlo Propadalo/3. siječnja 2017./Kategorije: naslovna, NH RSS, domaći nogomet

Bivši trener Hajduka Damir Burić preuzeo je klupu austrijskog prvoligaša Admire Wacker. Hrvatski trener koji je na ljeto napustio klupu splitskog kluba je naslijedio Olivera Lederera. Admira se nakon 20 odigranih kola nalazi na 6. poziciji ljestvice sa 23 osvojena boda.

Burić je veći dio trenerske karijere proveo u Njemačkoj gdje je između ostaloga radio kao pomoćnik Robina Dutta u Werderu, Bayer Leverkusenu i Freiburgu.

Nakon imenovanja je izjavio:

- "Imao sam jako dobre razgovore s vodstvom kluba i osjetio sam veliki optimizam. Učinit ću sve što je u mojoj moći da doprinesem pozitivnom sportskom razvoju i da što duže ostanem u klubu."

Sportski direktor Amir Shapourzadeh je pak rekao:

- "Dogodile su se promjene u menadžmentu kluba koje smo odlučili proširiti i na sportski dio. Uvjereni smo da je Damir Burić, sa svojim iskustvom i pedantnim radom, pravi trener koji će doprinijeti razvoju momčadi. Želimo zahvaliti Oliveru Ledereru na njegovom radu i želimo mu sve najbolje u budućnosti."

Burić će službeni debi imati 11. veljače kada Admira u 21. kolu dočekuje Altach, a u klubu će ga dočekati i hrvatski igrač Ante Roguljić s kojim je surađivao i u Hajduku.

 

Tags:
U slučaju da komentatori promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju i/ili brisanju.
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se