U prašku Slaviju sa skalpom West Hama

Foto: nkdomzale.si

U prašku Slaviju sa skalpom West Hama

Autor: Simon Maljevac/2. siječnja 2017./Kategorije: naslovna, domaći nogomet, strani nogomet, Slovenska liga

Za 22-godišnjim hrvatskim veznjakom Markom Alvirom uspješan je prvi dio sezone, koji mu je donio prelazak iz slovenskih Domžala u prašku Slaviju. Transfer je iznosio oko 400.000 eura.

- "Iza mene je dosta težak period u kojem sam se razvijao kao čovjek i igrač. Napredovao sam baš zbog tako teškog puta. U Domžalama sam u pravo vrijeme dobio priliku, koju sam znao iskoristiti," objasnio je rođeni Zagrepčanin, koji je nakon igranja za Zagreb i Dinamo otišao u C momčad madridskog Atletica, a na početku sezone 2015./2016 obukao dres Domžala.

S osam postignutih pogodaka u jesenskom dijelu Prve lige Telekom Slovenije Alvir je upozorio na svoje kvalitete, a šlag na torti 2016. godine bila je sigurno pobjeda protiv West Hama u kvalifikacijama za Europsku ligu.

- "Ta utakmica će mi sigurno ostati u najljepšem sjećanju. To je bila najveća utakmica u dosadašnjem dijelu moje karijere i najveća u povijesti Domžala. Odigrali smo odlično i pred velikim brojem gledatelja u ljubljanskim Stožicama pobijedili jako kvalitetnog suparnika."

Ovako je Alvir za klupsku stranicu Domžala opisao očekivanja pred selidbu na Češku:

- "Slavia je nova stepenica u mojoj karijeri i siguran sam da nije zadnja. I dalje ću naporno trenirati i pokušati napredovati. Siguran sam da je to prava okolina za mene. Moram se što prije prilagoditi na fizički jako zahtjevnu ligu."

Simon Maljevac

 

Tags:
U slučaju da komentatori promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju i/ili brisanju.
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se