Crowdfunding kampanja za nacrt novog stadiona Pogona iz Szczecina

Izvor: stadion.szczecin.pl

Crowdfunding kampanja za nacrt novog stadiona Pogona iz Szczecina

Autor: Domagoj Mikulić/21. prosinca 2016./Kategorije: naslovna, strani nogomet

Navijači poljskog prvoligaškog kluba Pogona iz Szczecina imaju mogućnost kroz crowdfunding kampanju donirati za svoj nogometni klub. Kampanju, u suradnji s poljskom platformom kojoj su glavna djelatnost upravo crowdfunding kampanjame, provodi sam klub. Cilj ove kampane je do 15. 2. 2017. godine prikupiti milijun poljskih zlota ili oko 250.000 eura za novi projekt gradnje stadiona u Szczecinu

Projekt nosi ime „W pogoni za stadionem“ i ovisno o visini donacije navijače čekaju nagrade koje variraju od sjedalica s vlastitim imenom i prezimenom, majica, šalica i šalova s logom kampanje, do pucanja jedanaesteraca na poluvremenu utakmice protiv Lecha, itd. Novi projekt potreban je kako bi novi stadion imao sve četiri tribine. U prvoj verziji stadionskog projekta nisu ucrtane tribine iza zapadnog gola, a prema novom projektu bi nova tribina trebala biti i na tom mjestu. Sam projekt prikupljanja sredstava za novi stadion kroz crowfunding kapmanje trebao bi biti gotov do sredine sljedeće godine.Projekt novog stadiona već je otprilike tri godine u razmatranju. U početku gradska vlast nije imala puno sluha za klub, a ni građane. U konačnici su vlastodršci ipak odlučili poslušati savjete i izradit će se novi projekt. Originalni projekt je zapravo trebao biti kopija stadiona Widzewa iz Lodza za 18 tisuća gledatelja. Za to je čak bila angažirana i tvrtka iz Lodza.

Stadion bi trebao biti završen do 2019. godine a gradnja će prema sadašnjim procjenama koštati oko 126 milijuna zlota ili 32 milijuna američkih dolara. Jedan od prigovora navijača je bilo i to da je prvi red tribine udaljen od terena čak 40 metara što će se također novim nacrtom smanjiti. Izradu novog projekta trebao bi platiti klub, no kako je Pogonu to previše, odlučili su se za crowdfunding kampanju. Navijači će tako imati na raspolaganju još 57 dana za uplatiti donacije zahvaljujuć kojima će njihov klub imati novi stadion.

Domagoj Mikulić

 

Tags:
U slučaju da komentatori promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.Poželjno je da komentari budu vezani uz temu teksta koji se komentira. Pretjerano skretanje s teme u komentarima bit će podložno moderiranju i/ili brisanju.
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se