6 lip 2012

Naučimo od drugih – struktura prihoda i troškova nogometnih klubova

goran
Uvod Pregledali smo financijske izvještaje nekoliko klubova iz različitih država, različitih vlasničkih struktura i financijskih moći kako bi vidjeli na koji način oni vode svoje poslovanje i imaju li problema sa pokrivanjem troškova koji su kod nekih iznimno visoki. Detaljno smo razradili strukturu svih prihoda i troškova koji predstavljaju osnovni dio poslovanja nekog kluba. Iz strukture smo isključili prihode i troškove od transfera i amortizaciju (imovine...
Autor: goran
- Komentari

13 svi 2012

Kako to rade drugi – transferi i operativno poslovanje klubova

goran
Uvod Poznata je činjenica da veliki i uspješni klubovi ostvaruju visoke prihode od prodaje igrača. S druge strane, svi oni dobar dio svog proračuna troše na kupovinu igrača. U čitavoj toj trgovini milijunima, zanimalo nas je kakav je odnos profita ostvarenog od prodaje igrača i operativnog poslovanja? Iako su klubovi koje smo promatrali neusporedivo bogatiji od naših, nije nam bila namjera isticati njihovu financijsku moć, već smo željeli prikazati način na...
Autor: goran
- Komentari
RSS
Stavovi izneseni od strane korisnika bloga nisu stavovi redakcije portala nogometplus.net već su to isključivo osobni stavovi korisnika kao autora pojedinog komentara ili objavljenog sadržaja. Ni na koji način ne odgovaramo za štetu koja bi mogla biti prouzročena objavljenim sadržajem ili komentarom od strane korisnika portala, niti za točnost i istinitost objavljenih podataka i informacija.

Nogometplus.net zadržava pravo ukidanja korisničkog računa i brisanje komentara bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja.

U slučaju da primjetite nedopušteni sadržaj molimo da nas kontaktirate na redakcija@nogometplus.net
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se