8 pro 2016

Dinamo je lijeni ponavljač godine, a Legia i Ludogorets upisuju apsolventsku..
Foto: GNK Dinamo

Dinamo je lijeni ponavljač godine, a Legia i Ludogorets upisuju apsolventsku..

Kako se Dinamu voli tepati kao studentu u Ligi prvaka, zapravo u Europi općenito, mora se reći da je taj student izgubio svoja studentska prava odavno i to ponajviše zahvaljujući vlastitoj lijenosti da mijenja radne navike. Student je to koji ne sluša svoje biološke roditelje (članstvo i navijači), već svog očuha sklonog neurednom životu i nasilju u obitelji (ovdje ne treba pojašnjavati o kome se radi).

Dok se student Dinamo hvalio kako je smotao "najljepši joint" (plasman u Ligu prvaka) koji je UEFA popušila, Legia i Ludogorets su se uhvatili knjige. Rezultati koje su ostvarili bolji su od akumulirano svih rezultata Dinama u „Mamićevoj eri“. Legia je postigla devet pogodaka u iznimno teškoj skupini dok je Dinamo primjerice u 4 nastupa u grupnoj fazi na 7 postignutih golova. Poljski prvak je remijem sa Real Madridom i pobjedom nad Sportingom na domaćem terenu osvojio 4 boda, dovoljno za treće mjesto u skupini i prezimljavanje u Europskoj ligi. Ludogorets koji dolazi iz "bezvezne" bugarske lige je odigrao tri neriješene utakmice (između ostalog remi na Parku prinčeva) i također osigurao treće mjesto ispred Basela.

Mitovi o luzerskom mentalitetu i slično jednostavno ne stoje. Dinamo je u ne baš popularnoj eri Tuđmana i Canjuge igrao Ligu prvaka, te je bio u konkurenciji za prolaz skupine u vremenima kad je samo prvo mjesto jamčilo prezimljavanje. Da ne govorimo o povijesti Dinama, u kojoj se sjaji i trofej nekad prilično uvažavanog natjecanja. Očito problem nije niti u učenju, niti u mentalitetu.

>> Vječni student

Ponovno smo bili premladi, ponovno smo skupljali iskustvo, ponovno ulazimo u povijest negativnih rekorda koji ostaju zauvijek, a ne samo do konačne smjene potpuno nezainteresirane uprave. Koga ćemo sada okriviti? Krovnu europsku organizaciju bismo mogli jer nam je poslala prejaku konkurenciju, ali bolje ne, i ovako smo jedva nažicali lakši upad u elitno društvo i uzimanje velike premije na račun toga. Uostalom Dinamo je i najgora momčad Europske lige, ne samo Lige prvaka tako da nije problem u konkurenciji.

Mogli bismo okriviti igrače, ali kako kad su oni premladi, preneiskusni i oslabljeni za najbolje među njima baš pred ulazak u Ligu prvaka. Budimo realni, premladi su i preneiskusni samo zato da bi se bolje reklamirali pred potencijalnim kupcima, ne da bi danas – sutra ostvarili bolje rezultate. Ne bi bio red niti trenera napasti, Petev je odradio solidan posao, nije se niti na jednoj utakmici propisno osramotio, ali nije niti ponudio neki napredak. Uostalom teško je reći koja je uloga Peteva ovdje, djeluje izgubljen u prostoru i vremenu, što je i potvrdio intervju poslije utakmice bez ijednog suvislog odgovora. Navijači isto nisu napravili nikakvu veću frku, pa neće niti oni biti dežurni „pedro“.

Mora da je krivo vodstvo kluba, međutim koga okriviti među njima, imate li dojam da netko od njih stvarno vodi ovaj klub? Barišić, Svetina, mlađi i stariji Škegro, Marčinko, Rožić, za koga od njih biste rekli da donosi odluke? Sjećate se kada je ijedna od tih osoba donijela i priopćila neku važnu odluku? Nadvila se nad njima sjena onoga koji nikad za ništa nije kriv, ali je uvijek zaslužan. Hipotetski, ukoliko Dinamo ugovori nekog velikog sponzora, napravi neki iznimni transfer ili ostvari iznimni rezultat možete li očekivati da će netko od ranije navedenih biti označen kao zaslužnik, mi se ne sjećamo takvog scenarija.

Vrijeme za promjene u klubu odavno je došlo, ali pitanje jest je li napokon došlo vrijeme za realizaciju? Nakon još jedne afere stranih medija pod nazivom „Football Leaks“ koji navode kako se navodno izvlačio novac iz kluba i time potvrđuju ranije sumnje USKOK-a, te nakon još jedne blamaže u Europi, i najveći slijepci trebali su progledati i shvatiti čemu Dinamo trenutno služi i koja je osnovna ideja pri prodaji igrača. Dinamo je i ranije igrao Europu sa i bez Mamića i ostvarivao znatno ugodnije rezultate, nije bio najgori i najsramotniji u svim kategorijama. Dinamu trenutno uopće nisu bitni rezultati što bi trebao biti nogometnom klubu, već samo čim duže produživati ovu agoniju i raditi, raditi što god već radili u klubu. Dosta je muteži oko transfera i sramoćenja po Europi. Hoćemo izbore!

Igor ŽurajTags:
Igor Žuraj

Igor Žuraj Igor Žuraj


Ostali upisi od Igor Žuraj
Stavovi izneseni od strane korisnika bloga nisu stavovi redakcije portala nogometplus.net već su to isključivo osobni stavovi korisnika kao autora pojedinog komentara ili objavljenog sadržaja. Ni na koji način ne odgovaramo za štetu koja bi mogla biti prouzročena objavljenim sadržajem ili komentarom od strane korisnika portala, niti za točnost i istinitost objavljenih podataka i informacija.

Nogometplus.net zadržava pravo ukidanja korisničkog računa i brisanje komentara bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja.

U slučaju da primjetite nedopušteni sadržaj molimo da nas kontaktirate na redakcija@nogometplus.net
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se