7 pro 2016

Sačuvaj nas, Bože „legendi“ i „naše dice“

Sačuvaj nas, Bože „legendi“ i „naše dice“

Saznali smo eto i kako se rješavaju problemi nezadovoljnih igrača i članova njihove obitelji u nogometu. Nisi u prvih 11, odmah traži razgovor sa predsjednikom. Nisi ni u rotaciji, dovuci pratnju sa sobom, prijetnje će sigurno učiniti svoje. Ako ni to ne pomogne, ako se na udarce i riječi ne promijeni stanje onda brzo u novine. Traži raskid, jer ti eto „ne daju igrati“.

Nogomet je prepun floskula, a jedna od najvećih je svakako i ona o „našoj dici“ ili „neizmjernoj ljubavi prema klubu“. Znate sigurno tu priču ispričanu bezbroj puta na stranicama lokalnih tiskovina od strane veterana i legendi, oni eto vole i obožavaju klub, ali posao i novac… Uvijek neko ali! Zbog tog ali se na prvu ponudu odlazi iz Splita, zbog toga ali se napada predsjednike. E pa „ljubav“ na Poljudu je još jednom pokazala svoje stvarno i strašno lice. „Ljubav“ je odlučila fizički nasrnuti i prijetiti, jer igrač nije dobivao prilike. Onako kao što se stvari rješavaju na Divljem zapadu. Uz prijetnje i nasilje pokazujući svoje stvarno i užasno lice. Roditelji, neobjektivni kakvi već jesu, nalaze shodno da najgori mogući način vode brigu o vlastitom djetetu.

I ne brinite uskoro ćemo čitati o neuzvraćenoj ljubavi prema klubu koji ga je oblikovao u djetinjstvu, za koji je bio spreman poginuti, a kojeg sada vode neki čudni ljudi. Oni su ginuli i krvarili za Hajduk, prolazili gostovanja, a sada im ne daju djeci igrati. Od velike ljubavi nije tu bilo ništa, interes je naravno ispred svega. Ljubav je nestala, kao u lošem braku zamijenjena nasiljem i prijetnjama. Jer Hajduk je tu samo kad se od njega uzima.

Klub nažalost dugo nije postavljao granicu, svakakvi likovi su imali pristup. Omladinska škola je i sama znala često zakazati, ne samo da nije uspjela odgojiti igrače, nije uspjela odgojiti ni ljude. One koji će shvatiti da postoji odgovornost, obveze, a ne samo prava. Ljubav kao i uvijek pretpostavlja dvosmjerni odnos, što je za mnoge bilo neshvatljivo. Svakog dana svjedočimo primjerima iz kojih je razvidno koliko je deklarirana emocija prema klubu uistinu relativna i prostituirana riječ. Isprazna kao i likovi koji je koriste.

Klubovi su, samim time i Hajduk, pod sve većim pritiskom roditelja i njihove ambicije. Želja za uspjehom, rješavanje svih materijalnih potreba i problema s potpisom prvog profesionalnog ugovora odmah i sad, bez čekanja i strpljenja, od mnogih je stvorila nemoguće likove. Kada se jednom približe mirisu novca i uspjeha realnost nestaje potpuno. Prave i jedine žrtve njihovih frustracija i ambicija uvijek su - njihova djeca.

Pojedinci su upravo pokazali svoje pravo lice, domete i vlastitu etiku. Za njih bi pristup Poljudu trebao biti trajno zabranjen. Pljuvanje, vrijeđanje i nepoštivanje neka ostave za privatna druženja wannabe direktora i menadžera, na kojem će se dijeliti funkcije.

Edo ZdravkovićTags:
Edo Zdravković

Edo Zdravković Edo Zdravković


Ostali upisi od Edo Zdravković
Stavovi izneseni od strane korisnika bloga nisu stavovi redakcije portala nogometplus.net već su to isključivo osobni stavovi korisnika kao autora pojedinog komentara ili objavljenog sadržaja. Ni na koji način ne odgovaramo za štetu koja bi mogla biti prouzročena objavljenim sadržajem ili komentarom od strane korisnika portala, niti za točnost i istinitost objavljenih podataka i informacija.

Nogometplus.net zadržava pravo ukidanja korisničkog računa i brisanje komentara bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja.

U slučaju da primjetite nedopušteni sadržaj molimo da nas kontaktirate na redakcija@nogometplus.net
Mi koristimo kolačiće (cookies) kako bismo osigurali pravilan rad naše web-stranice za sakupljanje statističkih podataka i u marketinške svrhe.
Korištenjem ove web stranice pristajete na njihovu uporabu.

Oglasite se